Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor
Yayınlanma:

Toplantıda ekonomideki son durum, terörle mücadele ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Haziran ayı rakamlarıyla birlikte enflasyonda ibrenin aşağıya dönmesi üzerine, enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele için atılacak adımlar ve ek tedbirler görüşüldü.

Kabine toplantısında önemli bir diğer gündem maddesi ise terörle mücadele operasyonlarıydı. Yurt içi ve sınır ötesi operasyonlardaki son durum detaylı bir şekilde değerlendirildi.

SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Toplantının bir diğer önemli başlığı Suriye ile normalleşme süreciydi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması ile ilgili gelişmeler de masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son iki haftada yoğun bir diplomasi programı vardı. Erdoğan, Kazakistan'da düzenlenen Şanhay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'ne katıldı. Kabine toplantısında, bu temaslar ile ilgili değerlendirmelerin de yapıldığı belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.