Cumhuriyet Halk Partisi’nde Yerel Seçimler için yeni adaylar netleşiyor |Etimesgut, Adana, Aydın, Afyon...

31 Mart Yerel Seçimleri için aday belirleme süreci devam ediyor. CHP, Parti Meclisi sürerken Ankara’nın Etimesgut Adayının kim olduğunun netleştiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Yerel Seçimler için yeni adaylar netleşiyor |Etimesgut, Adana, Aydın, Afyon...
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçen hafta açıklanması beklenen ancak Yargıtay’ın Can Atalay kararı mazeret gösterilerek açıklanmayan adaylar için CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sürüyor. Parti Meclisi toplantısında alınan kararlar da ortaya çıkmaya başladı.

CHP MYK’den Etimesgut Belediye Başkan Adayı olarak ismi geçen sinema ve tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nun PM’den de geçtiği ve adaylığının kesinleştiği dile getirildi.

Kulislere göre Ankara’nın Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu oldu.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Habertürk TV’de canlı yayında yaptığı açıklamada PM toplantısının uzun süreceğini ve adaylıklarla ilgili alfabetik sıra ile görüşmelerin yapıldığı açıklandı. Süleyman Bülbül ayrıca Adana’da Zeydan Karalar’ın adaylığının kabul edildiğinin Antalya’da ise adayın henüz net olmadığını da belirtti. Süleyman Bülbül, Aydın’da da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da yeniden aday olduğunu açıkladı. Süleyman Bülbül, Etimesgut Belediye Başkan Adaylığı için Erdal Beşikçioğlu isminin de PM tarafından onaylandığını dile getirdi.

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak da CHP Grup Başkanvekillerinden Afyon Milletvekili Burcu Köksal tercih edildi. CHP'de Hatay ve Mersin Büyükşehir Belediyelerinde Başkan Adayı olarak mevcut başkanlar Vahap Seçer ve Lütfü Savaş yeniden aday olarak seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ise Büyükerşen'in Genel Sekreteri olarak görev yapan Ayşe Ünlüce tercih edildi.

Ankara'nın Çankaya ilçesi'nin yanı sıra İzmir ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının daha sonra açıklanacağı öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.