Dadaşları diyarı Ankara’da tanıtılıyor

Erzurum, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında, tarihi eserlerini, kış turizmini, sağlık turizmi sosyal ve kültürel faaliyetlerini Başkentlilere tanıtmaya başladı.

Dadaşları diyarı Ankara’da tanıtılıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Erzurum, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında, tarihi eserlerini, kış turizmini, sağlık turizmi sosyal ve kültürel faaliyetlerini Başkentlilere tanıtmaya başladı. Bu yıl Ankara’da 6.’sı düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Dernekler Federasyonunun yüklenici organizasyonun da, ESAV Vakfı, Ankara ERVAK’ın destekleriyle gerçekleşen açılışa siyasetten, sanata, spordan iş dünyasında çok sayıda Erzurumlunun katılımıyla başladı.

erzurum2.jpg

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen programa eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Selami Altınok, İbrahim Aydemir, Ankara Milletvekili Orhan Yeğin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda gurbetteki Erzurumlu katıldı.

ERZURUM’UN KADİM KÖKLERİ BAŞKENT’TE SERGİLENİYOR

11 - 14 Ekim tarihleri arasında, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşen etkinlikte, AKM’nin müze bölümü, Erzurum’un meşhur Rüstem Paşa Çarşısı Bedesteni (Taşhan) haline dönüştürülerek ziyaretçilerine kapısını araladı. Özellikle dünyada eşine ender rastlanan Oltu taşı, opal taşı gibi değerli taşlardan yapılan takıların bulunduğu meşhur çarşı, AKM’de sanatkârların ve zanaatkârların uygulamalarına ev sahipliği yapıyor. Ankara’da 500 bine yakın nüfusu ile Erzurum’un kadim kökleri, Cumhuriyetin kuruluş zemini, sosyokültürel ve tarihi konumu, etkinlik süresince tüm siyasilerin ve bürokrasinin akınına uğramaya başladı.

erzurum1.jpg

ERZURUM’U ANKARA’YA TAŞIMIŞ OLDUK

Erzurum'u Başkent'te yaşatmak amacıyla düzenlenen Erzurum tanıtım günleri programında konuşan eski Sağlık Bakan'ı Prof. Dr. Recep Akdağ "Erzurum için içinde bulunduğu bölgenin lokomotifi diyebiliriz. Erzurum için cumhuriyeti kuran şehir diyebiliriz. Erzurum bu milletin bayrak direğidir. Göndere çekilen bayrağıdır. Erzurum'u bir anlamda Ankara'ya taşımış olduk. Erzurum artık limanlara çok yakın. Biz artık Erzurum olarak limanlara çok yaklaşıyoruz. Erzurum'un ticari hayatını canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.