Daltonlar Çetesi'nde tutuklu sayısı artıyor

'Daltonlar Çetesi' adını taşıyan ve 'Can Dalton' takma adıyla bilinen Beratcan Gökdemir'in liderliğindeki suç örgütüne karşı gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda tutuklu sayısı 14'e yükseldi.

Daltonlar Çetesi'nde tutuklu sayısı artıyor
Yayınlanma:

'Daltonlar Çetesi' adını taşıyan ve 'Can Dalton' takma adıyla bilinen Beratcan Gökdemir'in liderliğindeki suç örgütüne karşı gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda tutuklu sayısı 14'e yükseldi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve yurt dışında olduğu belirlenen Beratcan Gökdemir liderliğindeki suç örgütünü çökertmek için harekete geçti. Teknik ve fiziki takibin sonucunda, suç örgütüne maddi destek sağlayan, örgütle iş birliği yapan ve suç işlemeye teşvik eden şüphelilerin adresleri tespit edildi. 16 Şubat günü İzmir merkezli Kütahya ve İstanbul illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 8 şüpheli yakalandı. Ayrıca, suç örgütüne silah sağladığı belirlenen kişilere yönelik Dikili, Torbalı ve Menemen ilçelerinde de operasyonlar düzenlendi ve 3 şüpheli daha yakalandı, böylece toplamda 11 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda ise 14 tabanca, 6 av tüfeği, 8 tabanca sürgüsü, 3 tetik mekanizması, 4 tabanca namlusu, 2 tabanca gövdesi, 1 tabanca kabzası, 4 tüfek namlusu, 1 tüfek kabzası, 328 fişek, 13 şarjör, 66 adet kartuş, 15,68 gram esrar ve 59 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Beratcan Gökdemir'in liderliğini üstlendiği 'Daltonlar' suç örgütüne yönelik operasyonların ilk ayağında, 16 Aralık 2023 tarihinde İzmir'in Narlıdere ilçesinde iki kişinin otomobilde elleri bağlı ve ağızları bantlı şekilde darbedilerek soyulması olayının da bu örgüt tarafından gerçekleştirildiği iddia edilmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen Kafes-41 operasyonlarıyla 2 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 61 şüphelinin yakalandığını duyurmuştu. İlk operasyonla birlikte gözaltına alınan 9 şüpheliden 8'i tutuklanmış, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. İkinci dalga operasyonunda ise gözaltına alınan 11 şüpheliden 6'sı tutuklanmış, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Böylelikle suç örgütüne yönelik yapılan operasyonlar sonucunda toplamda 14 kişi tutuklanmış oldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.