Darbenin yönetim merkezi Akıncı üssü! 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde (Mürted) neler oldu?

FETÖ’nün sivil mahrem imamları darbe girişimini Akıncı Üssü'nden (Mürted) yönetmişti. Peki, Akıncı Üssü'nde (Mürted) 15 Temmuz gecesi neler oldu? Akıncı Üssü (Mürted) nerede?

Darbenin yönetim merkezi Akıncı üssü! 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde (Mürted) neler oldu?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Akıncı Üssü, Ankara'nın 35 km kuzey batısında, Kahramankazan ilçesi yakınında yer alan önemli bir askeri üssüdür. Eski adıyla Mürted Hava Üssü olarak bilinen bu üs, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Akıncı Üssü, Ankara'ya olan yakınlığı nedeniyle büyük öneme sahiptir.

Türk Hava Kuvvetleri'nin savunma stratejisinde merkezi bir rol oynayan Akıncı Üssü'nün, hava savunma, saldırı operasyonları, eğitim, tatbikat, bakım, onarım, lojistik, destek, stratejik koruma ve kontrol gibi işlevleri bulunmaktadır.

15 TEMMUZ GECESİ AKINCI ÜSSÜ'NDE (MÜRTED) NELER OLDU?

Akıncı Üssü, tamamen darbecilerin kontrolü altındaydı. F-16’ların millete attığı bombaların emirleri 143’üncü filodan verildi. Darbeciler tarafından yakalanan general ve komutanlar helikopterlerle Akıncı Üssü'ne götürülüp burada rehin tutuldu. FETÖ’nün üst düzey sivil yöneticileri ve darbenin üniformalı hainleri bu üste buluştu. FETÖ'nün sivil darbecileri, TSK sorumlusu Adil Öksüz, Hava Kuvvetleri sorumlusu Kemal Batmaz, Kurmay Subaylar sorumlusu Hakan Çiçek, Jandarma sorumlusu Nurettin Oruç ve iletişim ağının başında bulunan Harun Biniş, darbe gecesi Akıncı Üssü’ndeydi. Darbecilerin, İstanbul Moda'daki bir düğünden alıkoyduğu Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ı da Akıncı Üssü'ne götürdü. 143’üncü Filo’dan kalkan darbecilerin kontrolündeki F-16’lardan yapılan 6 saldırıda 13 bomba atıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Emniyet Havacılık, Özel Harekât, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, TÜRKSAT ve Beştepe, buradan kalkan savaş uçakları tarafından vuruldu.

Akıncı Üssü’nün bulunduğu Kahramankazan’da binlerce vatandaş darbecilere karşı koymak için sokağa çıktı. Üs kapısına gelen vatandaşlar, F-16’ların kalkışını engellemek amacıyla kendi tarlalarını ateşe verdi ve üs nizamiyesinde özel eğitimli darbecilere karşı direndi. Akıncı Üssü’nün kapısına gelen vatandaşlara darbeciler ateş açtı, 9 kişi şehit düştü. FETÖ'nün mahrem imamları ve hain askerler, darbenin başarısız olmasıyla sabah saatlerinde kaçmaya çalıştı. Yapılan operasyonlarla birçok darbeci kaçmaya çalıştıkları tarlalarda yakalandı. Akıncı Üssü darbecilerden geri alınırken, burada rehin tutulan generaller ve komutanlar da kurtarıldı.

EMİRLERİ FETÖCÜ MAHREM İMAMLARDAN ALDILAR

Akıncı 4’üncü Ana Jet Üssü’nün komutanı Hakan Evrim’in, FETÖ’cü sivil imam Kemal Batmaz’ı selamladığı anlar o gece kameralara yansıdı. Darbeci askerler, gece boyunca emirleri FETÖ'cü mahrem imamlardan aldı.

15 Temmuz gecesi hain kalkışmayı Akıncı Üssü'nde yöneten FETÖ'nün sivil imamı Kemal Batmaz, darbe girişiminin başarısız olmasıyla Akıncı yakınlarında yakalanıp cezaevine gönderildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.