Demlikten yaratıcı müzik aleti 'Dembüş' ortaya çıktı!

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde müzik aletleri satışı yapan İsmet Kekeç, ilginç bir tasarım olan "dembüş" adını verdiği cümbüş benzeri sazını tanıttı.

Demlikten yaratıcı müzik aleti 'Dembüş' ortaya çıktı!
Yayınlanma:

Müzik aletleri satan ve zaman zaman hobi amaçlı tasarımlar yapan İsmet Kekeç, çay demlerken ortaya çıkan fikrini değerlendirerek demliği gövde olarak kullanarak özgün bir enstrüman ortaya çıkardı.

Kekeç, 24 yıldır müzik aletleri satışı yaptığını belirterek, halk ozanı Aşık Veysel'in hemşehrisi olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Arif Sağ'ın bağlaması ve Zeynel Abidin'in cümbüşünden ilham alarak demliği gövde olarak kullandığı 'dembüş'ü tasarladığını söyleyen Kekeç, "Aşıklar diyarında yetişmiş bir insanın niye kendine özgü bir enstrümanı olmasın diye böyle bir saz tasarladım." dedi.

untitled-1-002.jpg

Kekeç, çay demlerken ortaya çıkan fikri şöyle anlattı: "Çay demlerken, 'bu ıslık çalıyorsa türkü de söyler elbet' dedim. Böyle bir şey ortaya çıktı. Demlikten yaptığım için de adını 'dembüş' koydum. Görenler çok şaşırıyor. Ben de diyorum ki bunun devamı gelecek. Dembüşün dışında kayık dediğim saz ile tar arasında bir enstrüman yaptım. Hindistan cevizinden rebap dediğimiz enstrümanı da yaptım. Cezveden, kaşıktan, tencereden ve tavadan müzik aletleri yapmayı planlıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.