Denizbank'tan ünlü sporculara 'Saadet zinciri' davası!

Denizbank, ünlü sporcuların dolandırıldığına yönelik davada karar geçen hafta karar çıkmasının ardından yeni bir suç duyurusunda bulundu. Selçuk İnan, Denizbank, Emre Çolak kardeşi Emrah Çolak ve Musa Mert Çetin hakkında banka itibarının zedelendiği iddialarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı suç duyurularında bulundu.

Denizbank'tan ünlü sporculara 'Saadet zinciri' davası!
Yayınlanma:

İstanbul'un Levent semtinde bulunan Denizbank şubesinin Müdürü Seçil Erzan tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen büyük bir dolandırıcılık olayında sular durulmuyor. Olayda, Türk spor dünyasının tanınmış isimleri arasında yer alan Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan, Fernando Muslera, Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı gibi ünlüler de dahil olmak üzere 18 kişi dolandırıcılık olayında mağdur oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 62 sayfalık iddianamede, Seçil Erzan'a yöneltilen suçlamalar 'nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik' olarak sıralanmış ve toplamda 216 yıl 3 ay hapis cezası talep edilmişti. Altı kişi tutuklanmış ve bu altı kişiye de 65 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

SAADET ZİNCİRİ İDDİASI

Ancak, 19 Ekim tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizbank ve Dokuz Yönetim Kurulu Üyesi hakkında takipsizlik kararı verdi. Bu kararın ardından, Denizbank ise Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin gibi isimler hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve Banka İtibarının zedelendiği iddialarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı suç duyurularında bulundu.

Suç duyurularında, bu kişilerin fahiş faiz beklentileriyle saadet zinciri oluşturdukları ve tefecilik suçlarına karıştıkları iddia ediliyor. Bu karmaşık olayın mahkeme süreçleri ve sonuçları merakla bekleniyor. Sporcular ve banka yetkilileri arasındaki bu iddiaların nasıl sonuçlanacağı yakından takip edilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.