Deprem bölgelerindeki işletmelere 4 milyar TL destek sağlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Bankası'nın ardından Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından deprem bölgesine finansal destek sağlanacağını duyurdu.

Deprem bölgelerindeki işletmelere 4 milyar TL destek sağlanacak
Yayınlanma:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB ve JICA'nın iş birliğiyle hayata geçirilen 'Mikro, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi' kapsamında, depremden etkilenen KOBİ'lere 4 milyar lira yeni finansmanın sunulacağını sosyal medya üzerinden paylaştı.

Bakan Kacır, projenin detaylarına yönelik olarak, KOBİ'lere 36 ay vadeli, ilk 24 ayı ödemesiz, kalan 12 ay için faizsiz, 3 eşit taksit imkanıyla toplamda 4 milyar lira finansman imkanı sağlanacağını belirtti. Ayrıca, Kasım ayında Dünya Bankası iş birliğiyle başlatılan program kapsamında bugüne dek deprem bölgesindeki 39 bin 680 KOBİ'ye toplamda 12,8 milyar lira destek sağlandığını vurguladı.

Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi çerçevesinde, Dünya Bankası ve KOSGEB iş birliğiyle gerçekleştirilen finansman desteğinin ardından JICA ile yapılan yeni kredi anlaşmasına dair bilgileri de paylaştı.

JICA tarafından sağlanan finansmanın miktarının 20 milyar Japon Yeni (yaklaşık 4 milyar Türk Lirası) olduğunu açıklayan Bakan Kacır, bu kaynağın "Mikro, Küçük ve Orta İşletmelerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi" kapsamında depremzedelerin işletmelerine aktarılacağını ifade etti.

İmza töreninin KOSGEB binasında gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, Kredi Anlaşması'nın KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ile JICA Başkanı Yuko Tanaka tarafından imzalandığı kaydedildi.

Ayrıca, destek başvurularının 31 Ekim tarihinde başladığı ve bugüne kadar 75 bin 415 işletme başvurusu alındığı bilgisini paylaşan Bakan Kacır, JICA tarafından sağlanan finansmanın, başvurusu onaylanan işletmelere aktarılacağını söyledi. Bakan, aynı zamanda İspanya İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (AECID) ile görüşmelerin devam ettiğini ve bu kuruluş tarafından da bölgeye finansman sağlanacağını belirtti.

Finansman desteği 36 ay süresince geçerli olacak, ilk 24 ayında KOBİ'ler ödeme yapmayacak, kalan 12 ayda ödemeler ise 3 eşit taksitte gerçekleştirilecek. Bakan Kacır, bu adımların depremden zarar gören işletmelerin yanında olma ve bölge ekonomisini yeniden canlandırma hedeflerine yönelik atılan önemli adımlar olduğunu vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.