Depremden 1 saat önce Tokat için dikkat çeken deprem uyarısı! Doç. Dr. Mehtap Aras 6 ila 7.2 büyüklüğünde deprem için uyarmıştı

İHA'nın, abonelerine Tokat depreminden 1 saat önce servis ettiği haberde, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Aras'ın "Tokat'ta 6 ila 7,2 şiddetinde deprem kaçınılmaz." dediği ortaya çıktı.

Depremden 1 saat önce Tokat için dikkat çeken deprem uyarısı! Doç. Dr. Mehtap Aras 6 ila 7.2 büyüklüğünde deprem için uyarmıştı
Yayınlanma:

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehtap Aras, geçtiğimiz gece yaşanan depremlerden sonra yaptığı uyarıda, Tokat'ta 6 ila 7.2 büyüklüğünde bir depremin kaçınılmaz olduğunu ifade etmişti.

Doç. Dr. Aras, Sulusaray ilçesinde yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremin bir öncü sinyal olmadığını belirtirken, bu tür sarsıntıların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Geçmişte yaşanan depremlerde olduğu gibi, beklenmedik şekilde art arda sarsıntılar yaşanabileceğini ve depremin şiddetinin önceden tahmin edilemediğini dile getirdi. Bu nedenle, her zaman hazırlıklı olunması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Aras, depremin şiddetine göre hareket etmenin yanlış olduğunu belirterek, "Şimdi depremin şiddetine göre tavır sergilemememiz gerekiyor. Yani '4.7 çok düşük bir şiddette aslında dışarı çıkmamız gerekmiyor, 6'nın üzerinde olursa anca dışarı çıkarız' gibi bir tavır, bir tutum çok yanlış." dedi. Her türlü senaryoya hazır olunması gerektiğini vurgulayan Aras, Tokat'ta beklenen depremin zamanını ve saatini öngörmek mümkün olmadığını, ancak her an hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.