Depreme meydan okuyan mucize kurtuluşlar!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin üzerinden tamı tamına bir yıl geçti. Binlerce evin yıkıldığı depremlerde sayısız insan yaşadığı şehirden farklı kentlere göç etmek zorunda kaldı. Depremin ardından aralıksız süren kurtarma çalışmalarında da adına mucize denebilecek dakikalar yaşandı.

Depreme meydan okuyan mucize kurtuluşlar!
Yayınlanma:

6 Şubat Depremi'nin üzerinden geçen bir yıl içerisinde ortaya konulan veriler, yaşanan sarsıntının ne denli vahim olduğunu gözler önüne serdi.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabah 04.17 sularında meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki güçlü sarsıntı hayatı durma noktasına getirdi. Kahramanmaraş Pazarcık merkezli gelişen depremde binlerce kişi sabaha uyanamadı. Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 büyük ili derinden etkileyen depremin ikincisi ise Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana geldi. Aynı gün 7,6 büyüklüğündeki sarsıntıyla oluşan ikinci deprem ilk depremde hasar alan ve yıkılmak üzere olan on binlerce binayı enkaz yığınına çevirdi.

deprem-001.jpg

Tüm Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğan bu depremlerde, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri büyük yara aldı. Bu depremlerde AFAD tarafından açıklanan verilere göre, 53 bin 537 vatandaş vefat etti, 107 bin 213 vatandaş da yaralı olarak kurtuldu.

DEPREMDEN MUCİZE KURTULUŞLAR

Meydana gelen depremlerde Türkiye'nin dört bir yanından kurtarma ekiplerinin başlattığı çalışmaların bir çoğu adeta mucize denebilecek şekilde gerçekleşti.

Depremde kurtarılan her bir can enkaz altında yakınlarını arayan aileler için umut oldu. Enkaz altında adeta mucize denilebilecek kurtarma çalışmalarından biri Hatay'da gerçekleşti. Depremden tam olarak 128 saat sonra enkaz altından 2 aylık bir kız bebek çıkarıldı. Ailesi bulunamayan bebeğe 'Mucize' ismi verildi.

nehir-001.jpg

Kurtarma çalışmalarının yapıldığı Adıyaman'da da 6 yaşındaki 'Miray' adlı kız çocuğu depremden tam olarak 178 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta da 7 katlı bir binanın enkazında mahsur kalan 1 yaşındaki Asaf, gelen sesler üzerine ekipler tarafından kurtarıldı.

asaf-001.jpg

Yine Kahramanmaraş'ta yapılan kurtarma çalışmalarında depremden tam 6 gün sonra 11 yaşındaki Nehir, anne ve babasıyla birlikte sağ olarak kurtuldu.

nehisr.jpg​​​​​​​

Hatay'ın Antakya ilçesinde de 12 yaşlarındaki Osman, köpeklerin aramaları sonucunda alınan ses üzerine ekipler tarafından 260 saat sonra sağ olarak kurtarılmıştı.

osman-001.jpg​​​​​​​

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.