Depremzede vatandaş dolandırıcıların hedefi oldu

Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan ve 6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya çalışan Ahmet Demir, dolandırıcıların hedefi oldu. Ailesiyle tatile çıkma planları yapan Demir, internet üzerinden araç kiralarken dolandırıldı ve 17 bin TL kaybetti.

Depremzede vatandaş dolandırıcıların hedefi oldu
Yayınlanma:

Ahmet Demir, ailesiyle birlikte 7 günlük bir tatil yapmak için internetten araç kiralamaya karar verdi. Araştırmaları sonucunda, "Mon Car" isimli bir araç kiralama firmasıyla karşılaştı ve firmayla iletişime geçti. Firmanın kendisinden 7 günlük araç kiralama bedeli olarak 4 bin 250 TL ve kapora olarak 4 bin TL talep etmesi üzerine, toplamda 8 bin 250 TL'yi firmanın hesabına gönderdi.

Ancak dolandırıcılar bununla yetinmedi. Kasko ücreti adı altında Demir’in kredi kartından 8 bin 400 TL daha çekildi. Toplamda 17 bin TL kaybeden Demir, kiralamak istediği aracın plakasının olmadığını fark edince dolandırıldığını anladı.

Ahmet Demir, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: "Araba kiralamak için 'Mon Car' diye bir siteye girdim. Firmanın Hatay Havalimanı'nda yer aldığını söylediler. Ben de 7 gün için 4 bin 250 TL ve 4 bin TL kapora olmak üzere toplam 8 bin 250 TL gönderdim. Daha sonra kasko ücreti adı altında kartımdan 8 bin 400 TL daha çektiler. Araçta plaka olmadığını fark ettiğimizde dolandırıldığımızı anladık. İnsanların bu duruma düşmemesi için uyarıda bulunuyorum."

Dolandırıcıların yeni taktikler geliştirdiğine dikkat çeken Demir, plakasız araçlarla insanları tuzağa düşürdüklerini belirtti. Demir, yetkililerden dolandırıcıların adalet önüne çıkarılmasını talep ederek, başka insanların da mağdur olmaması için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.