Depremzededen Murat Kurum'a isyan: ''50 milyon dolarlık malıma devlet el koydu!''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde bir depremzedenin çarpıcı tepkisiyle karşılaştı. Depremzede vatandaş, mal varlıklarına devletin el koyduğunu iddia ederek sert bir şekilde isyan etti. "Ben AK Parti üyesiyim, bana bu yapılıyorsa vatandaşa neler yapılıyordur" diyen vatandaşın sözleri, sosyal medyada gündem yarattı.

Depremzededen Murat Kurum'a isyan: ''50 milyon dolarlık malıma devlet el koydu!''
Yayınlanma:

Hataylı depremzede, annesini ve babasını depremde kaybettiğini belirterek, 50 milyon dolarlık mal varlığına devletin el koyduğunu söyledi. Konuşmasında rezerv alan ilan edilen arazisinde, devletin 404 dükkan inşa ettiğini ifade eden vatandaş, kendisine herhangi bir tazminat ödenmediğini ve mal varlığının geri verilmediğini iddia etti.

Depremzede vatandaş, "Beni hayata mahkum ettiniz. Bana bir dükkan dahi verilmedi. Her şeyimi kaybettim. 50 milyon dolarlık malıma devlet el koydu. Rezerv alan ilan ettiniz. Ben AK Parti üyesiyim, bana bu yapılıyorsa vatandaşa neler yapılıyordur?" sözleriyle, yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

BAKAN KURUM'DAN SAKİN YANIT: "BİR BAKALIM"

Depremzedenin tepkisi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Bakan Murat Kurum, vatandaşı dinledikten sonra, "Öyle olmaz ama ya. Bir bakalım. Ben seni ilgili arkadaşlarımla görüştüreceğim" diyerek çözüm arayacağını belirtti.

Bakan Kurum’un bu cevabı, hem sosyal medyada hem de kamuoyunda geniş yankı buldu. Deprem sonrası zarar gören birçok vatandaş gibi, bu kişinin de yaşadığı sıkıntılar, deprem bölgelerindeki rehabilitasyon sürecinin zorluklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Depremzedenin sert sözleri ve Bakan Kurum’un yanıtı, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Birçok kullanıcı, vatandaşın yaşadığı mağduriyeti ve devletten beklentilerini dile getirirken, konu hakkında daha detaylı bir açıklama yapılması gerektiğini savundu. Özellikle deprem sonrası yapılan rezerv alan ilanları ve bu süreçte yaşanan hak kayıpları, tartışmaların odağında yer aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.