Dervişoğlu'ndan teğmenlere destek mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atarak ant içmesi üzerine sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Dervişoğlu'ndan teğmenlere destek mesajı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı MSÜ Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreni, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarihinde bir ilke sahne oldu. Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları'nı kadın öğrencilerin birincilikle bitirmesi mezuniyet törenine damgasını vururken, teğmenlerin Atatürk'e bağlılıklarını dile getiren sloganları ise kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

"TÜRK ASKERİNİN MAYASI SAĞLAMDIR"

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, teğmenlerin bu görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak, AK Parti hükümetine yönelik eleştirilerde bulundu. Dervişoğlu, "AK Parti her ne kadar ordu siyasallaşsın diye uğraşsa ve askeri okullarımızda toplumun tamamını derinden yaralayan manzaralar yaşanıp basına yansısa da Türk askerinin mayası sağlamdır" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, Atatürk'ün Türk ordusu için her zaman bir önder olduğunu vurgulayarak, "Bağrından çıkardığı en büyük Türk'ü, Atatürk'ü daima önderi görecek ve onun hatırasına dil uzatanların karşısında yalın kılıç dikilecektir" dedi. Açıklamasının sonunda duygularını dile getiren Dervişoğlu, "Beni duygulandırdınız, her birinizin gözlerinden öpüyorum! O mübarek asker işte bu asker, o mübarek bayrak işte bu bayrak!" diyerek teğmenlere olan desteğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.