Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor: Ankara Devlet Tiyatrosunda dört yeni prömiyer var

Devlet Tiyatroları (DT), 2024-2025 tiyatro sezonuna güçlü bir giriş yaparak izleyiciyi 38 yeni oyunla buluşturuyor. 75. sezonuna adım atan DT, bu yıl 10 yerli, 28 çeviri oyunla perde açıyor.

Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor: Ankara Devlet Tiyatrosunda dört yeni prömiyer var
Yayınlanma:

Türkiye genelinde 25 ilde, 13 yerleşik ve 12 turne sahnesinde sanatseverlerle buluşacak oyunlar, müzikaller ve kapalı gişe yapan geçen sezon yapımlarıyla dikkat çekiyor. Toplamda 622 temsil planlayan DT, özellikle yeni prömiyerlerle tiyatroseverlere zengin bir repertuvar sunmayı hedefliyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu, sezonu dört yeni prömiyerle açıyor. Broadway müzikali "Kan Kardeşler" Akün Sahnesi’nde, "Öteki" ise Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde sahnelenecek. Ayrıca "Glengarry Glen Ross" Şinasi Sahnesi’nde ve "Cephede Piknik" Oda Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluşacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu'nda "Rembetiko Efsanesi" müzikali dikkat çekerken, Bursa’da Shakespeare’in klasik eseri "Richard: Güller Savaşı" sahnelenecek. Ayrıca Adana'da "Şekerpare" müzikali prömiyer yapacak.

29 Ekim'de ise Akün Sahnesi'nde "Yüzyıllık Destan: Bayrak" izleyicilerin karşısına çıkacak. Sezon boyunca turne sahnelerinde de çeşitli oyunlar sahnelenecek ve tiyatroseverler bu yıl da dopdolu bir DT sezonu yaşayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.