Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) sosyal medyada yayılan çok sayıda iddiayı yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya ve basın yayın organlarında yayımlanan asılsız iddialara karşı önemli açıklamalarda bulundu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) sosyal medyada yayılan çok sayıda iddiayı yalanladı
Yayınlanma:

Merkez, Antalya'da bir aracın içinden diğer sürücülere silah çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan araştırmalarda, söz konusu aracın Kemer Tekirova Mahallesi'nde bir şirkete ait olduğu ve aracın ön yolcu koltuğunda oturan 8 yaşındaki çocuğun tahtadan yapılmış bir oyuncak silahı dışarıya doğru tuttuğu tespit edildi.

Ayrıca, Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırgan Yunus Emre Geçti'nin adliyeye sevki sürecinde siyah çöp poşeti giydirildiğine dair iddiaların da asılsız olduğu açıklandı. İçişleri ve Adalet Bakanlıkları tarafından bu konuda herhangi bir soruşturma açılmadığı bildirildi.

Eğitim sürecinin başladığı ancak okulda inşaatın sürdüğüne dair iddialar da doğru bulunmadı. Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki Mersinbeleni İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılmadan önceki hafriyat temizleme çalışmalarına ait görüntülerin, okulda herhangi bir onarım çalışmasının bulunmadığını ortaya koyduğu belirtildi.

Son olarak, Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı İHA/SİHA'ların ödemelerinin buğday olarak yapıldığına dair paylaşımların da yanlış olduğu ifade edildi. Türkiye'nin buğday ithalatında yüksek gümrük vergileri uygulandığı ve üreticilerden temin edilen yerli buğdayın toprağa gömülmediği vurgulandı.

Kamuoyuna yönelik bu manipülatif iddialara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.