DHKP-C'nin kritik isimleri operasyonla alındı

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili olarak gözaltına alınan bazı şüphelilerin, DHKP/C terör örgütü içinde önemli roller üstlendikleri belirlendi.

DHKP-C'nin kritik isimleri operasyonla alındı
Yayınlanma:

Olay, 6 Şubat Salı günü İstanbul'daki Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde yaşandı. Terör örgütü DHKP/C'ye mensup Emrah Yayla ve Pınar Birkoç adlı iki hücre üyesi, polis kontrol noktasına silahlı bir saldırı düzenledi. Saldırı sırasında polisler tarafından karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, iki terörist etkisiz hale getirildi. Bu saldırıda, 3'ü polis ve 4'ü sivil toplam 7 kişi yaralandı ve bir kadın hayatını kaybetti.

Olayın ardından emniyet güçleri, saldırıya ilişkin hemen bir dizi operasyon başlattı ve yaklaşık 70 adrese baskın düzenledi. Bu operasyonlarda 94 şüpheli gözaltına alındı. Yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan bazı şüphelilerin DHKP/C ağındaki faaliyetleri ve örgütsel kodları çözüldü. Bu kişiler arasında, örgüt içinde önemli roller üstlenen kritik isimlerin olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınanlar arasında, ölen DHKP/C'li terörist Birkoç'un ablası Naciye Birkoç, DHKP/C'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Caferi Eroğlu'nun birinci dereceden yakını, ve örgütün İstanbul sorumlusu olduğu iddia edilen G.E. gibi isimler bulunuyor. Ayrıca, DHKP/C'nin sözde Hatay sorumlusu olan ve daha önce Dolmabahçe Sarayı önünde eylem gerçekleştiren Fırat Ö.'nün kuzeni olan S.Ö. ve örgütün eski Gazi Mahallesi sorumlusu 'Efo' lakaplı M.Y. gibi kritik isimler de gözaltına alındı.

Soruşturma devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin saldırıyla doğrudan ya da dolaylı bir ilişkisinin olup olmadığı araştırılıyor. İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından, zanlılar yarın sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilecekler.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.