Dikkat çekici seçim anketi: AK Parti emekliye zam yapsa seçimi kazanır mıydı?

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin yayımladığı çarpıcı anket, 31 Mart seçimlerinin ardından dikkat çeken bir sonuca işaret ediyor. Emekli maaşlarına yapılacak bir zamın, yerel seçim sonuçlarını nasıl etkileyebileceği merak konusu oldu.

Dikkat çekici seçim anketi: AK Parti emekliye zam yapsa seçimi kazanır mıydı?
Yayınlanma:

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin yayımladığı ankete katılanların yüzde 48,2'si bu zammın AK Parti'nin seçimden birinci parti olarak çıkmasını sağlayacağını düşünürken, yüzde 45,9'u böyle bir etkinin olmayacağını belirtti.

MetroPOLL'ün 'Türkiye'nin Nabzı Nisan 2024' anketi, 28 ilde 2 bin 235 kişiyle gerçekleştirildi ve katılımcılara emekli maaşlarına yapılacak bir zamın seçim sonuçlarına etkisi soruldu. Ankette, AK Parti, CHP, MHP ve DEM Parti seçmenlerinin farklı görüşleri de dikkat çekti. AK Parti'lilerin yüzde 66'sı bu zamın etkili olacağını düşünürken, CHP'lilerin yüzde 38,2'si böyle bir etkinin olacağına inandı.

Metropoll'ün kurucusu Özer Sencar, bu anket sonucuna ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. Sencar, CHP'nin büyük zaferi ve AKP'nin hezimeti hakkında geleceğe yönelik iddialı yorumlarda bulunanların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Bu sonuçların dikkate alınması gereken önemli bir gösterge olduğunu belirten Sencar, iddialı söylemlerde bulunurken objektif ve dengeli bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.