Dilan ve Engin Polat çiftinin mal varlığına derin kesik!

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda tutuklanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında yürütülen soruşturmanın sonucunda, 31 şirketin ve bu şirketlere ait taşınmaz, araç ve diğer mal varlıklarının kamuya geçirilmesi talep edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından inceleniyor.

Dilan ve Engin Polat çiftinin mal varlığına derin kesik!
Yayınlanma:

Soruşturma kapsamında 31 şirketin mal varlıklarının müsadere edilmesi ve kamuya geçirilmesi talep ediliyor. Bu şirketlerin sahip olduğu tüm taşınmazlar, araçlar ve benzeri varlıklar kamuya devredilmek isteniyor.

OPERASYONUN ARKA PLANI

1 Kasım 2023'te İstanbul merkezli düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve defterlere el konulmuştu. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu tespit edilmişti. Bu paranın, aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edilerek, son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanıp gayrimenkul ve araç alımında kullanıldığı belirlenmişti.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR VE TUTUKLAMALAR

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirledikten sonra İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkı verdiği ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı tespit edilmişti.

Operasyon sonucunda Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklanmıştı. Hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti. Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran'daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile diğer bazı şüphelilerin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine, diğer 5 şüphelinin ise tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

İDDİANAME VE SUÇLAMALAR

Cumhuriyet savcılığının tamamladığı soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüphelilerin "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "yasa dışı bahis", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş durumda. Mahkemenin iddianameyi incelemesi sürüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.