Diş tellerine alternatif tedavi: Şeffaf plak

Gülüş estetiğini bozan çapraşık dişler yıllar boyunca diş telleri ile düzeltildi. Fakat diş telleri bir süre sonra insanları gülmekten soğutmaya ve günlük hayatlarında rahatsız olmalarına yol açmaya başladı. Bu nedenle yeni bulunan şeffaf plak tedavisi, ç

Diş tellerine alternatif tedavi: Şeffaf plak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Diş Hekimi Mahmut Genç, gülüş estetiğini bozan en önemli sebeplerden biri olan çapraşık dişlerin yıllar boyunca diş telleri ile düzeltildiğini belirterek, "Bir iki yıl boyunca diş telleri ile dolaşmak birçok insanı estetik bozukluğa katlanmaya veya dişlere zarar veren protetik seçeneklere itmekteydi. Ancak gelişen teknolojiler ile diş tellerinin görevini gören 3 boyutlu ortodontik tarayıcılar ile hazırlanan şeffaf plaklar üretilmekte ve birçok hastanın telleri tercih edememe problemi ortadan kalkmaktadır" dedi.
 

"YEMEK YEDİĞİNİZ ZAMAN ÇIKARILABİLİYOR"


Uğurel Diş Polikliniği hekimlerinden Diş Hekimi Mahmut Genç, diş tellerinin dişlerin üzerine kalıcı yapıştırılarak tedavi boyunca çıkarılmadığını ve bu durumun hastayı fonksiyon esnasında rahatsız ettiğini anlattı. Mahmut Genç, "Güldüğü ve konuştuğu sırada görünen teller estetik sorunlara sebep olmaktadır. Diş tellerinin aralarının rahat temizlenmemesinden dolayı rahatça yemek yeme özgürlüğü ortadan kalkıyordu, ancak şeffaf plaklar ile bu problemler artık yaşanmıyor istediğimiz zaman çıkarabiliyoruz, yemek yeme sırasında çıkarıp rahatça yemek yiyebiliyoruz." dedi.
 

"UYURKEN DE KULLANILMALI"


Diş fırçalanacağı zaman çıkarabileceğini, fakat yemek yedikten ve diş fırçalandıktan sonra tekrar özenle takılması gerektiğini vurgulayan Mahmut genç: "Uyurken kullanmayı ihmal etmememiz gerekiyor. Bu tedavi seçeneğinden yararlanmak için diş hekimlerine başvurup plak için uygun hasta olup olmadığınızı öğrenmeliyiz. Şeffaf plaklar birçok dişsel bozukluğu düzelttiği gibi başarılı olamayacak ileri vakalarda hüsran ile sonlanabilir. Bu sebeple diş hekimi bu tedavi seçeneği için karar verici kişi olmalıdır. Tedavi için önce ölçüler alınır, bu ölçüler ile tasarımı yapılır ve kaç plak kullanacağını ve bitim durumun da dişlerin son halini gösteren animasyonlar hazırlanır. Hastanın onayı alındıktan sonra tedaviye geçilir" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.