Discord tutuklamaları sürüyor: Tutuklu sayısı beşe çıktı

Discord platformundaki paylaşımlarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, iki şüpheli daha tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve "C31K" adıyla tanınan grubun yöneticileri E.K. ve A.T., Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden E.K. tutuklanırken, A.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Discord tutuklamaları sürüyor: Tutuklu sayısı beşe çıktı
Yayınlanma:

Ayrıca, Discord üzerinden bir kadından vücuduna kolonya döküp yakmasını istediği iddia edilen şüpheli Ö.P. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Soruşturmanın Geçmişi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim’de yaptığı sosyal medya paylaşımında, bir kız çocuğunun sosyal medyadaki bir program aracılığıyla tehdit edildiğine dair videonun Siber Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini ve videonun kurgu olduğunun belirlendiğini açıkladı. İzmir Emniyet Müdürlüğü, E.N.B. adlı çocuğu güvenli bir adreste muhafaza altına alarak, ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde yapılacağını bildirdi. Yerlikaya, E.N.B.'nin sözde tehdit ve şantaja maruz kaldığı görüntüleri internet üzerinden yayımlayarak halkı yanıltan 18 yaşındaki T.D.'nin Ankara'da gözaltına alındığını ifade etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, daha önce "HAHA" adıyla yayın yapan grubun yöneticilerinden T.D. ve M.E.Ö. da gözaltına almış, gün içerisinde F.T. de tutuklanmıştı. Böylece, soruşturma kapsamında tutuklu sayısı beşe yükselmiş oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.