Dışişleri Bakanı Fidan'dan 10 Aralık için 'Filistin' vurgusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla insan hakları ihlallerine karşı durulması gerektiğine vurgu yaparak, özellikle Gazze'de devam eden saldırıları insanlık dışı olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan 10 Aralık için 'Filistin' vurgusu
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yazılı açıklamasında, Gazze'deki saldırıların sadece Filistin halkının haklarına değil, tüm insanlığın ortak değerlerine büyük bir darbe vurduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamada, Fidan'ın 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne ilişkin mesajı yer aldı. Fidan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 75. yıl dönümünde Türk vatandaşlarının ve tüm insanlık ailesinin bu önemli günü kutladığını belirtti.

Fidan, bu yılki İnsan Hakları Günü'nün temel temasının "İyi bir gelecek için adalet, adalet için eşitlik" olduğunu hatırlatarak özellikle Gazze'deki insanlık dışı saldırılara dikkat çekti. Gazze'de devam eden saldırıların sadece Filistin halkının asli haklarına değil, aynı zamanda tüm insanlığın ortak değerlerine büyük bir darbe vurduğunu dile getiren Fidan, yaşanan dramın uluslararası sistemin zafiyetini gözler önüne serdiğini ifade etti.

Fidan, bu utancın geleceğe taşınmaması için Gazze'de sivillere yönelik katliamın durmasının ve kalıcı barışın tesis edilmesinin tüm ülkelerin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin Filistin halkına yönelik katliamların durdurulması, ihtiyaçlarının giderilmesi ve bağımsız Filistin devletinin hayata geçirilmesi için uluslararası toplumla birlikte çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Fidan, mesajında ayrıca dünya genelinde artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi nefret suçlarına karşı Türkiye'nin net ve kararlı duruşunu vurgulayarak, tüm ülkelerin bu konuda dayanışma içinde olması ve somut adımlar atması gerektiğini ifade etti. İnsan haklarının ve insan onurunun korunması için tüm ülkelerin çifte standartlardan uzak bir şekilde hareket etmesinin önemine değinen Fidan, bu duygu ve düşüncelerle Türk milletinin ve insanlık ailesinin İnsan Hakları Günü'nü kutladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.