Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıkladı: Gazze'de ateşkes ihtimali!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu'nun kapanışında önemli açıklamalarda bulundu. Gazze'deki zulmün sona erdirilmesi için atılması gereken adımları ele aldıklarını belirten Bakan Fidan, Ramazan'dan önce bir ateşkese ulaşma çabalarının olduğunu ifade etti. Uluslararası toplumun yerleşik uygulamalarını bir kenara bırakarak tek taraflı adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıkladı: Gazze'de ateşkes ihtimali!
Yayınlanma:

Hakan Fidan, Gazze konusunda yapılan görüşmelerde küresel sistemin adaletsizliğine vurgu yapıldığını dile getirerek, bazı uluslararası aktörlerin çifte standartlarını ve uluslararası hukuku ihlal eden yaklaşımlarını forumda ele aldıklarını ifade etti.

'RAMAZAN'DAN ÖNCE İHTİMAL VAR'

Gazze'deki zulmün durdurulması konusunun forumun merkezine oturduğunu belirten Bakan Fidan, taraflar arasında devam eden ateşkese yönelik görüşmelerin olduğunu aktardı. Ramazan ayından önce bir ateşkese ulaşma çabalarının olduğunu vurgulayan Fidan, uluslararası toplumun yerleşik uygulamalarını bir kenara bırakarak tek taraflı adımların desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Fidan ayrıca, cuma günü yaptığı açıklamada "garantörlüğe hazırız" dediğini hatırlattı.

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak ise Fidan, işgalin tanınmasının, egemenlik ve ateşkes meselesinin ayrılma zamanının geldiğine inandıklarını belirtti.

Antalya Diplomasi Forumu'na 148 ülkeden 4 bin 700 kişinin katıldığını ve 19 Devlet ve Hükümet başkanı ile 52 Dışişleri Bakanı'nın foruma iştirak ettiğini belirten Bakan Fidan, önümüzdeki hafta ABD'ye bir seyahat planladıklarını ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın daveti üzerine stratejik mekanizma toplantısı yapacaklarını açıkladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.