Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Başbakanı ile görüştü: D-8 Toplantısı İstanbul'da yapılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, yarın İstanbul'da düzenlenecek olan Gazze konulu Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı ve Filistin'deki son durum ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Başbakanı ile görüştü: D-8 Toplantısı İstanbul'da yapılacak
Yayınlanma:

Türkiye'nin öncülüğünde gerçekleşecek bu önemli toplantı, 8 Haziran'da İstanbul'da yapılacak. Toplantı, özellikle Gazze'deki durumu ele almak ve 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarına karşı D-8 ülkelerinin ortak bir duruş sergilemesi açısından büyük önem taşıyor. Bu uluslararası platform, İsrail zulmüne karşı sessiz kalmama kararlılığını gösterecek.

Toplantıya, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Malezya Dışişleri Bakanı Muhammed Hasan, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ve Bangladeş Sosyal Refah Bakanı Dipu Moni'nin yanı sıra Mısır ve Nijerya’dan da üst düzey yetkililerin katılması bekleniyor.

Diplomatik kaynaklara göre, toplantı Gazze'deki insani durumu iyileştirmek ve bölgedeki barışı desteklemek amacıyla yapılacak önemli müzakerelere sahne olacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağıracak.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen bu toplantı, D-8 ülkelerinin dayanışma ve işbirliği içerisinde hareket ederek, Gazze'deki duruma yönelik somut adımlar atmasını hedefliyor. Bu kritik buluşma, uluslararası arenada Gazze için güçlü bir destek mesajı vermeyi amaçlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.