Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Venezuela ile ticaret hacmimizin 3 milyar dolar hedefine ulaşmasını bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Venezuela ile ticaret hacmimizin 3 milyar dolar hedefine ulaşmasını bekliyoruz
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Latin Amerika turuna Brezilya'dan başlayarak Venezuela'da devam ettiğini belirterek, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve iyi dileklerini ilettiğini aktardı, iki ülke arasındaki stratejik ilişkinin her alanda ilerlemesi için karşılıklı iradelerini teyit ettiklerini vurguladı.

Türkiye ve Venezuela arasındaki ilişkilerin her düzeyde verimli bir seyir izlediğini belirten Fidan, ekonomi, ticaret, madencilik, enerji, tarım ve turizm gibi alanlarda büyük potansiyelin bulunduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 800 milyon dolar civarında olduğunu ve liderlerinin belirlediği 3 milyar dolarlık hedefe bu yıl ulaşmayı beklediklerini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yıl içinde Venezuela'yı ziyaret etme planının olduğunu da dile getirdi.

Fidan, Türkiye'nin bölgesel politikalarında Venezuela'nın önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, özellikle bölgesel sorunlar ve uluslararası konularda Venezuela ile ortak tutum takındıklarını belirtti. Filistin konusuna da değinen Fidan, Maduro'ya ve Venezuela hükümetine teşekkürlerini iletti ve bu konuda verdikleri destek için minnettar olduklarını ifade etti.

Mevkidaşı Gil ile gerçekleştirdiği görüşmede petrokimya, madencilik ve turizm gibi somut konuları ele aldıklarını belirten Fidan, enerji konusunda Türk firmalarının ilgisini ilettiğini ve bu alanda büyük bir gelişme beklediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.