Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan dikkat çeken Yahya Sinvar açıklaması: "Kabul etmemiz mümkün görünmüyor"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Haber Global'de yayınlanan "Neden Özel" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan dikkat çeken Yahya Sinvar açıklaması: "Kabul etmemiz mümkün görünmüyor"
Yayınlanma:

Programda, İsrail'in Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldüğüne dair iddialar hakkında konuşan Fidan, savaşın etkilerinin giderek arttığını vurgulayarak, "Savaş başladığı andan itibaren tarihi uyarılarımızı yapmıştık. Bu savaş burada kalmayacak ve fay hatlarında kırılmalara neden olacak." dedi. Sinvar'ın ölümüyle ilgili henüz Hamas'tan bir doğrulama gelmediğini belirten Fidan, bu nedenle ölüm haberini kabul etmenin doğru olmayacağını ifade etti.Fidan ayrıca Hamas'tan bir yalanlama da gelmediğinin altını çizdi.

Fidan, Gazze'nin durumunu "açık hava mezarlığına" benzeterek, bölgedeki insani krize dikkat çekti. İki milyon insanın dar bir alana sıkıştırıldığını, açlık ve susuzlukla mücadele ettiğini söyleyen Fidan, "Bütün bunlar insanlığın gözü önünde gerçekleşiyor." şeklinde konuştu. Ayrıca, uluslararası sistemin bu duruma kayıtsız kaldığını belirtti.

İsrail'in savaşı daha da tırmandırma potansiyeline dikkat çeken Fidan, Netanyahu hükümetinin ateşkesi kabul etmemesinin daha fazla kayba yol açacağını vurguladı. Hizbullah ile gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında bilgi veren Fidan, Hizbullah'ın kapsamlı bir saldırıya geçmeyeceğini, ancak Gazze'deki askeri operasyonunu sürdüreceğini düşündüğünü ifade etti.

Fidan, Türkiye-Yunanistan ilişkileri hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan'da yapılan seçimlerin ardından Miçotakis'in halk desteği almasıyla iki ülke arasında normalleşme arayışlarının yeniden gündeme geldiğini belirtti. İki liderin, sorunları çözmek için bir araya gelme iradesinin olduğunu dile getiren Fidan, Türkiye'nin dış politikasının vizyoner bir yaklaşım sergilediğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.