Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İspanya'ya 'Filistin' teşekkürü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya'nın Filistin davasına verdiği desteği memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu. X hesabından yaptığı açıklamada, “İspanya'nın Filistin davasına verdiği desteği takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İspanya'ya 'Filistin' teşekkürü
Yayınlanma:

Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu ülkeleriyle birlikte İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares'in ev sahipliğinde Madrid'de düzenlenen toplantılara atıfta bulunarak, bu toplantılarda İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği (AB) temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirtti. Ayrıca, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile gerçekleştirilen görüşmelerde iki devletli çözüme olan desteğin arttığını gözlemlediklerini ifade etti.

Fidan, Avrupa'nın giderek daha fazla ülkesinin Filistin'i tanıma yönündeki adımlarını ve Uluslararası Adalet Divanı’ndaki davaya daha fazla ülkenin katılma hazırlığını umut verici bulduklarını belirtti. “İsrail'in hiçbir bedel ödememesi ve ABD tarafından kayıtsız şartsız desteklenmesi, uluslararası sistemi zora sokmuştur. Ancak bu durumun Batılı ülkeler tarafından da anlaşılmakta olduğu görülüyor” dedi.

Dünya kamuoyunun artık Filistin meselesini sadece İsrail ve destekçilerinin perspektifinden görmediğini, insanlık vicdanının ön plana çıktığını vurgulayan Fidan, “Hem Filistin'in hem de İsrail'in barış ve güvenlik içinde yaşayacağı iki devletli çözüm, İsrail için tarihi bir fırsat sunmaktadır. Umarız bu fırsat çok geç olmadan değerlendirilir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.