Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsrail'e baskı tepkisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Gazze'deki ateşkese ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, İsrail'in Hamas'ın ateşkes şartlarını kabul etmemesini eleştirerek, bu tutumun son derece tehlikeli olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsrail'e baskı tepkisi
Yayınlanma:

Gazze'deki insanlık dramını durdurmanın öncelikli olduğunu vurgulayan Fidan, "Hamas'ın barıştan yana aldığı tutuma karşılık İsrail'in sürekli oyun bozan bir rol oynaması, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin ateşkes ve barışla ilgili hiçbir niyetinin olmadığını gösteriyor. Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu iradeyle barışa sonuna kadar destek vermek için her türlü çabayı gösteriyoruz" dedi.

İSRAİL'E ATEŞKES İÇİN BASKI ÇAĞRISI

Fidan, dünya kamuoyuna seslenerek, İsrail'e baskı yapılması gerektiğini vurguladı. Hamas'ın barışa yönelik olumlu adımlarının İsrail tarafından zayıflık ve teslimiyet olarak algılandığını ifade eden Fidan, bu anlayışın son derece tehlikeli ve stratejik bir hata olduğunu belirtti. "Bu yolda gidilirse daha büyük kan, dram ve gözyaşı ortaya çıkar, bütün bölgeyi daha da büyük bir ateşe atar" diyen Fidan, İsrail'in bir an önce ateşkes anlaşmasını kabul ederek akan kanı durdurması gerektiğini söyledi.

MİT VE DIŞİŞLERİ'NİN ÇABALARI

Dışişleri Bakanı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Dışişleri Bakanlığının sürekli çalıştığını, her türlü desteği verdiğini ve yapıcı yaklaşımını sürdürdüğünü anlattı. Fidan, "İsrail'in bahaneleri ateşkesle ilgili yeni bir çıkmaz oluşturuyor" diyerek, İsrail'in sürekli yeni bahaneler üretmesinin müzakereleri zorlaştırdığını ve ateşkesi çıkmaza soktuğunu ifade etti.

İsrail'e yönelik uyarılarda bulunan Fidan, "İsrail'in de bir an önce ateşkes anlaşmasını kabul etmesi ve akan kanı durdurması tavsiyesinde bulunarak, aksi takdirde daha önce uyarılarımız nasıl haklı çıktıysa bunda da haklı çıkmak istemiyoruz" şeklinde konuştu. Fidan, akıl, insaf ve izan sahibi herkesin bu yolda daha fazla ölüm, katliam ve istikrarsızlık olacağını gördüğünü belirterek, bu durumu görmek istemediklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.