Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın Aliyev ve Şerif ile yaptığı üçlü görüşmenin detaylarını aktardı

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Teşkilatı 24. Devlet Başkanları Konseyi vesilesiyle gerçekleştirdiği üçlü zirveye ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın Aliyev ve Şerif ile yaptığı üçlü görüşmenin detaylarını aktardı
Yayınlanma:

Açıklamada, zirvede Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan arasındaki ilişkilerin derinleştirildiği, Gazze, Kıbrıs, Keşmir ve İslamofobi gibi bölgesel ve küresel meselelerin ele alındığı belirtildi. Bakanlık, üç ülkenin daha önce Parlamento Başkanları ve Dışişleri Bakanları düzeyinde toplantılar gerçekleştirdiğini hatırlatarak, liderler düzeyinde yapılan bu zirvenin üçlü işbirliği sürecinin önemli bir adımı olduğunu vurguladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Zirvede, dost ve kardeş üç ülke arasındaki işbirliği olanaklarının geliştirilmesine yönelik güçlü bir irade teyit edilmiştir. Türkiye-Azerbaycan-Pakistan arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinin, sadece üç ülke halklarının refahına katkı yapmakla kalmayıp, aynı zamanda bölgesel ve küresel barışa ve istikrara hizmet edeceği konusunda mutabık kalınmıştır.

İhtilafların egemenliğe ve toprak bütünlüğüne saygı ilkeleri gözetilerek diyalog yoluyla çözümlenmesine öncelik verilmesi vurgulanmış, bu konudaki üç ülkenin desteği belirtilmiştir. Ayrıca, terörle mücadele ve sınıraşan tehditlerle mücadelede üç ülke arasındaki işbirliğinin önemi ve ortak kararlılık teyit edilmiştir.

Üçlü işbirliği sürecinin bir sonraki toplantılarının Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan’da yapılması kararlaştırılmıştır."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.