Dışişleri Bakanlığı Lübnan'daki Türk vatandaşları için önemli bir açıklama yaptı: "Gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır"

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki güvenlik durumunun kötüye gitme olasılığına karşı vatandaşlarını korumak için hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Lübnan'daki Türk vatandaşları için önemli bir açıklama yaptı: "Gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır"
Yayınlanma:

Yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik alternatif planların hazırlandığı belirtilirken, bu süreçte deniz ve hava yoluyla tahliye seçeneklerinin değerlendirildiği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Lübnan’daki vatandaşlarımızla ilgili planlamalar, ilgili kurumlarımızla koordinasyon içinde yapılmış ve vatandaşlarımızın tahliyesi için gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır" denildi. Bakanlık, tahliye sürecini koordine etmek amacıyla "Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi"nin kurulduğunu ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Başkanlığı görevlilerinden oluşan bir heyetin sahada çalışmalara devam ettiğini açıkladı.

Tahliyeye katılmak isteyen vatandaşların Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne başvurarak kayıt yaptırabileceği ve tahliye sürecine ilişkin gelişmelerin Beyrut Büyükelçiliği ile Bakanlığın duyurularından takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, Türkiye'nin diğer ülkelerin vatandaşlarının tahliyesi konusunda da destek verdiği, şu ana kadar 20'ye yakın ülkenin yardım talebinde bulunduğu ve bu doğrultuda gerekli hazırlıkların sürdüğü bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.