Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Erdoğan ve Esad, Moskova'da mı görüşecek?

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Esad'ın görüşmesiyle ilgili detayları paylaştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Erdoğan ve Esad, Moskova'da mı görüşecek?
Yayınlanma:

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Rusya'nın başkenti Moskova'da görüşeceği yönündeki haberlerin doğru olmadığını duyurdu.

Yetkili, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’la Moskova’da bir görüşme yapacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" şeklinde konuştu. Bu açıklama, son günlerde medyada çıkan ve Erdoğan ile Esad'ın Moskova'da bir araya geleceğine dair iddiaları yalanlamış oldu.

Dışişleri Bakanlığı, bu tür haberlerin yanıltıcı olabileceğine dikkat çekerek, resmi kaynaklardan doğrulanmış bilgilere itibar edilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşar Esad ile görüşmek konusunda bir tereddütleri olmadığı konusunda açıklamada bulunmuş ve Esad-Erdoğan görüşmesine yeşil ışık yakılmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.