Dışişleri Bakanlığından İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi hakkında açıklama: İsrail, herkesi yıldırmaya çalışıyor

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesiyle ilgili sert bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi hakkında açıklama: İsrail, herkesi yıldırmaya çalışıyor
Yayınlanma:

Batı Şeria’nın Nablus kentinde yaşanan olayla ilgili derin üzüntü duyulduğunu belirten Bakanlık, Netanyahu Hükümeti'ni kınayarak, İsrail’in Filistin’de uyguladığı şiddet politikasına tepki gösterdi.

Açıklamada, "Batı Şeria’nın Nablus kentinde, işgalci İsrail askerlerinin müdahalesi sonucunda Ayşenur Ezgi Eygi isimli vatandaşımızın hayatını kaybettiği büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Netanyahu Hükümeti’nin işlediği bu cinayetin lanetlendiği açıklamada, "İsrail, Filistin halkının yardımına koşan ve soykırıma karşı barışçıl mücadele yürüten herkesi yıldırmaya çalışmaktadır. Ancak bu şiddet politikası asla amacına ulaşamayacaktır." denildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in insanlığa karşı suç işlediğini ve bu suçlardan sorumlu olanların uluslararası mahkemeler önünde hesap vereceğini belirterek, İsrail’i koşulsuz destekleyenlerin de bu hesap verme sürecinden kaçamayacağını vurguladı.

Türkiye’nin, Filistin halkının haklı mücadelesine desteğinin süreceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.