Dışişleri Bakanlığından Reisi ile ilgili açıklama:

Dışişleri Bakanlığı, İran'da yaşanan helikopter kazasına ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığından Reisi ile ilgili açıklama:
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanlığı, İran'da yaşanan helikopter kazasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Helikopter kazasıyla ilgili gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da aralarında bulunduğu İranlı yetkililerin güvende ve sağlıklı olmalarını temenni ediyor, kardeş İran halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir" denildi.

Kazayla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ederken, İran devlet televizyonu ve yarı resmi Tesnim Haber Ajansı da kazanın İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterle gerçekleştiğini bildirdi. İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını ve kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını belirtti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirilen baraj açılış töreninin ardından dönüş yolunda yaşanan kaza, arama kurtarma ekiplerinin zorlu hava koşulları nedeniyle ulaşmalarını güçleştiriyor.

Ayrıca Reisi’nin Aliyev’le baraj açılışı yapması ve sonrasındaki açıklamalar yaşanan olayın bir kaza değil bir suikast olduğu iddialarının da aktarılmasına sebep oluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.