Dışişleri Bakanlığından Türkevi iddialarına sert yanıt: Viyana Sözleşmeleri vurgusu

Dışişleri Bakanlığı, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkındaki iddiaların Türkevi ve Türk yetkililerle ilişkilendirilme çabalarına karşı sert bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığından Türkevi iddialarına sert yanıt: Viyana Sözleşmeleri vurgusu
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanlığı, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkındaki iddiaların Türkevi ve Türk yetkililerle ilişkilendirilme çabalarına karşı sert bir açıklama yaptı. Bakanlık Sözcüsü Öncü Keçeli, iddialara ilişkin yazılı açıklamasında, Türkiye’nin yurt dışındaki diplomatik misyonlarının Viyana Sözleşmeleri ve uluslararası diplomatik teamüller çerçevesinde görev yaptığını vurguladı.

Keçeli, "Temsilciliklerimiz, herhangi bir ülkenin içişlerine müdahale etmez ve tüm görevlerini uluslararası hukuka uygun bir şekilde yerine getirir." dedi. New York'ta devam eden hukuki süreci dikkatle takip ettiklerini belirten Sözcü, Viyana Sözleşmelerinden doğan haklarının saklı olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkevi ve Türk diplomatik misyonu hakkında ortaya atılan ithamların kabul edilemez olduğunu belirten Keçeli, Türk tarafının uluslararası hukukun çizdiği sınırlar içinde hareket etmeye devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.