Disney yeniden yerli içerik mi alıyor?

Disney+'ın Türkiye'de yerli içerik alımlarına yeniden başlama kararı almasıyla ilgili gelişmeler sonrasında platformun Türkiye yöneticileri, ülkenin önde gelen dizi ve film yapımcılarıyla görüşmelere başladı.

Disney yeniden yerli içerik mi alıyor?
Yayınlanma:

Bob Iger'ın mayıs ayında yaptığı açıklamadan sonra Disney+'ın Türkiye'de yeniden kâra geçtiği belirtildi ve bu durum yerli içeriklerin alımı için olumlu bir adım olarak değerlendirildi.

Disney Türkiye yöneticileri Cenk Soner, Mehmet İçağasıoğlu, Türkan Yurdam, Gülçin Çelik ve Naz Yiğit'in, Türkiye'de içerik üreten firmalarla yeniden temas kurduğu bildirildi. Henüz net bir tarih verilmese de 2025 yılı itibariyle Türkiye'de yeni yatırımların başlayacağı ve reklamlı model ile reklam iş birlikleri sayesinde finansal getirinin sağlanacağı ifade edildi. Bu adımın aynı zamanda yerli prodüksiyonların da önünü açacağı belirtiliyor.

Disney+'ın Türkiye'deki yönetim kadrosunda ise Cenk Soner ve Mehmet İçağasıoğlu'nun uzun yıllardır birlikte çalıştıkları, içerik ekibinde ise Türkan Yurdam, Gülçin Çelik ve Naz Yiğit'in görev alacakları aktarıldı. Bu isimlerin yerli içeriklerin platformda artması ve yayılmasında önemli roller üstleneceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.