Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırşehir'den idam çağrısı yaptı: "Caydırıcı olması lazım, ölümse ölüm, idamsa idam"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın vahşice öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırşehir'den idam çağrısı yaptı: "Caydırıcı olması lazım, ölümse ölüm, idamsa idam"
Yayınlanma:

Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi'nde düzenlenen 7. Ahilik Sempozyumu'nda konuşan Erbaş, bu tür suçlar için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini savundu. Erbaş, "Caydırıcı olması lazım, ölümse ölüm, idamsa idam" ifadelerini kullanarak, mevcut kanunların yeterince caydırıcı olmadığını vurguladı.

Erbaş, "Kaç sene ceza verilirse verilsin, acımız dinmeyecek. Kanunlar caydırıcı olmalı. 8 yaşındaki kızımızı katlettiler, bunun katili tespit edilse ne olacak? 'Ben cezamı çekerim' diyen bir zihniyet var. Oysa, vicdani, kanuni ve uhrevi müeyyidelerin devreye girmesi lazım" dedi. Bu açıklamalarla, suç ve ceza konusunda daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

İmam Gazali’nin kötülüklerin ortadan kaldırılmasında üç aşamadan bahsettiğini hatırlatan Erbaş, vicdan eğitimi, kanuni düzenlemeler ve ahiret bilinci ile insanların doğru yola yöneltilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle çocuklara ve masumlara yönelik işlenen suçların toplumda derin yaralar açtığını dile getiren Erbaş, böyle vakalarda daha sert cezaların uygulanmasının gerekliliğine işaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı, Şeyda Yılmaz ve Narin Güran gibi çocukların şehit edilmesine karşı toplumun daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, idam cezasının geri getirilmesi çağrısını tekrarladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.