Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Dini bilgi hayatla bütünleşmelidir

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dini bilginin hayata entegre edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yaşanan hayatın sorunları, sosyal gerçeklikler ve insanlığın ihtiyaçları göz önüne alınmadan sunulan bir din anlayışı her zaman eksik ve verimsiz kalacaktır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Dini bilgi hayatla bütünleşmelidir
Yayınlanma:

Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye’de Üretilen Dini Bilginin Din Hizmetlerine Katkısı ve Diyanet Akademisi” sempozyumu başladı. Sempozyumda, “İlahiyat Programlarının Din Hizmetleri Formasyonuna Katkısı” ve “Türkiye’de Üretilen Dini Bilginin Topluma Sunumu” gibi önemli konular ele alınacak.

36 FARKLI BİLGİ VE İRFAN MERKEZİ

Açılışta, Kocatepe Camii Müezzini Furkan Tıraşçı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program başladı. Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet Akademisi'nin 2011 yılından itibaren kurulum sürecine yönelik çalışmalara başladıklarını ve 2022 yılında bu akademinin faaliyete geçtiğini belirtti. Erbaş, akademi bünyesinde 36 farklı bilgi ve irfan merkezi kurduklarını ifade etti.

Erbaş, konuşmasında, “Dini bilgi üretilirken ve eğitim müfredatı oluşturulurken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın insan kaynağı ihtiyacı göz önünde bulundurulmalıdır” dedi. Başkanlık olarak farklı toplumsal kesimlere ulaşmayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda imam hatiplik, vaizlik, müftülük gibi çeşitli din hizmetleri sunduklarını açıkladı.

MÜFREDAT AÇIKLAMASI

Prof. Dr. Erbaş, ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinin, dini bilgi üretiminde ve bu bilginin topluma kazandırılmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, müfredatın güncel insan kaynağı ihtiyacını karşılayacak şekilde düşünülmesinin gerekliliğini vurguladı.

Dini bilginin hayata entegrasyonuna dikkat çeken Erbaş, “Salt bilgi sahibi olmak yeterli değildir; bu bilginin toplumun hizmetine sunulması ve insanlarda bir farkındalık oluşturması önemlidir” dedi. Sempozyum, 13 Ekim Pazar günü yapılacak değerlendirme oturumuyla sona erecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.