Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan çölyak hastası hacı adaylarına özel menü hizmeti

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk kez hayata geçirdiği uygulama kapsamında, çölyak hastası hacı adayları için özel menü hazırlıyor. Başkanlığın mutfağında glütensiz ürünlerden hazırlanan yiyecekler, çölyak hastası hacı adaylarına sunuluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan çölyak hastası hacı adaylarına özel menü hizmeti
Yayınlanma:

2024 yılı hac organizasyonu çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının sağlıklarına yönelik yeni bir hizmet başlattı. Çölyak rahatsızlığı bulunan hacı adayları için özel menüler hazırlanarak bu adaylara sunuluyor.

Çölyak, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten proteini nedeniyle ortaya çıkan bir rahatsızlık.

Hastalığına ilişkin raporlarını sunan hacı adayları için özel menüler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mutfağında glütensiz ürünlerden hazırlanıyor. Bu yiyecekler, çölyak hastası hacı adaylarının kaldıkları otellere hijyenik koşullarda, sıcak ve soğuk zincire uygun olarak sevk ediliyor. Şu ana kadar raporlarını sunan 13 çölyak hastası hacı adayı bu hizmetten yararlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hacı adaylarına her alanda en iyi hizmeti vermeye gayret ettiklerini vurguladı. Geçen yıl, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hacılarına en çok hizmet sunan organizasyonlar arasında birincilik ödülü aldığını belirten Erbaş, bu yıl da 2024 haccına hazırlanan en iyi organizasyon ödülünün Türkiye'ye verildiğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.