Diyarbakır Baro Başkanı Eren'den Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmaya ilişkin açıklama

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltında olan ve daha önce tutuklanan kişilerin telefonlarının inceleme süreçlerinin devam ettiğini ve bazı telefonlardaki silinmiş verilere erişim sağlanması için çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Diyarbakır Baro Başkanı Eren'den Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmaya ilişkin açıklama
Yayınlanma:

21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan Narin Güran'ın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor. Baro Başkanı Eren, Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Narin Güran’ın annesi Yüksel ve ağabeyi Enes Güran’ın cinayete iştirakten tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğini hatırlatarak, diğer şüphelilerin de "suç ve suç delillerini gizleme" suçundan yargılandığını belirtti.

Bir gazetecinin Salim Güran'ın 22 şüpheliyle birlikte adliyeye getirilmediği yönündeki sorusunu yanıtlayan Eren, "Gözaltında olan ve daha önce tutuklanan kişilerin telefonlarındaki inceleme devam ediyor. Silinmiş verilerin geri getirilmesi için çalışmalar yapılıyor" dedi.

Eren, elde edilen bazı verilerin olduğunu ancak bazı bilgilerin eksik kaldığını ve daha önce WhatsApp yazışmalarının verilmeyeceğine dair bilgi kamuoyuna duyurulmuştu.

Anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran’ın cinayet suçundan mı, yoksa başka bir suçtan mı yargılandığına ilişkin bir soruya Eren, "Nevzat Bahtiyar ve Salim Güran ile ilgili tutuklama sebepleri aynı. Bu kişiler henüz tutuklanmadı, sadece tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler" şeklinde yanıtladı.

Eren, iştirak ve yardım yataklık arasındaki farkı açıklarken, "Bir suçun işlenmesine karar veren, birlikte gerçekleştiren ve o suçun işlenmesine yardım eden kişiler de o suça iştirak etmiş sayılır" dedi.

Narin Güran'ın ölümünde organize bir katliam olup olmadığı sorusuna Eren, "Eğer tek kişi tarafından işlenmişse, bu bir kişinin suçu olur. Ancak birden fazla kişinin iştiraki söz konusuysa, bu birlikte öldürmeye girer. Azmettirenler de iştiraka dahildir" şeklinde yanıtladı.

Nevzat Bahtiyar’ın ifadesindeki taş sayısı çelişkisiyle ilgili soruya Eren, taş sayısının 3 olduğunu belirtti ve anne ile Enes Güran'ın cesedin saklanmasında bir rol oynayıp oynamadığı konusunda ek bilgi vermedi.

Soruşturma gizliliğinin ihlaline yönelik kamuoyuna yansıyan bilgilerin yanlış anlaşılabileceğini ifade eden Eren, dosyada gizli tanık veya itirafçı olmadığını ve suçunu kabul eden bir kişinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Narin Güran’ın cesedinin bulunduğu gün ve saatle ilgili bazı eksik bilgilerin daha sonra düzeltildiğini, kamera kayıtlarının yeniden incelendiğini ve bu süreçte Salim Güran'ın da gözaltına alındığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.