Doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak? Bu ay doğalgaz ücretsiz mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşa müjde vermesinin ardından vatandaşlar doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağını araştırdı. Peki, doğalgaz bedava mı? Doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak? Bu ay doğalgaz ücretsiz mi? Detaylar haberimizde...

Doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak? Bu ay doğalgaz ücretsiz mi?
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının devreye alınması törenine katılarak halka müjde vermişti. Doğalgaz ne zamana kadar ücretsiz? Bedava doğalgaz son gün ne zaman? soruları araştırıldı. Türkiye için tarihi bir gece yaşanırken, Karadeniz gazının ilk fazı sisteme bağlanmasıyla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz kullanımının 1 ay boyunca ücretsiz olacağını açıklamıştı. Vatandaşlar ise Doğalgaz bedava mı? Doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak? Bu ay doğalgaz ücretsiz mi? sorularını araştırdı.

Doğalgaz ne zamana kadar ücretsiz, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu ay doğalgaz ücretsiz mi? sorusu merak ediliyor. Karadeniz gazının devreye alınması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşa müjde vermesinin ardından vatandaşlar doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağını araştırdı. Peki, doğalgaz bedava mı? Doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak? Bu ay doğalgaz ücretsiz mi?

Konutlara 24 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında doğalgaz ücretsiz olacak. Ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadarki döneme ait aylık doğalgaz tüketimleri için tahakkuk edecek faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketim için doğalgaz bedeli alınmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden, doğal gaz tüketimleri için 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk edecek ilk faturadan doğal gaz bedeli alınmayacak.

Ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadarki döneme ait aylık doğal gaz tüketimleri için tahakkuk edecek faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketim için doğal gaz bedeli tahsil edilmeyecek. Doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Karadeniz gazının devreye alınması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşa müjde vererek, "Tüm Türkiye'de ısınma dahil tüm doğal gaz kullanımı 1 ay ücretsiz olacak" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğal gazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecektir. Bu aynı zamanda önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin neredeyse hiç doğalgaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor.

Emeklisinden öğrencisine ücretsiz doğal gaz kullanımının önemli katkı yapacağına inanıyorum. Seçimlerden sonraki dönemde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı olumlu şekilde tecelli edecektir. Aylık mutfak, sıcak su tüketimini karşılayacak bedava doğal gazınız hayırlı olsun.

Şimdi de ikinci müjdemizi açıklıyorum: 1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Isınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamını 1 ay süreyle ücretsiz yapıyoruz. Yeni başlatacağımız çalışmalarla milletimizin karşısına daha pek çok müjdeyle çıkacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Doğalgaz 24 Nisan 31 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.