Doğayla uyumlu yaşamın yeni yüzü 'Tiny House'lar oldu | İşte fiyat ve özellikleri

Ahşap ve ağaç sektöründe 30 yıldır imalatlarını sürdüren sauna imalatçısı Aydın Özmen, ‘Tiny House’ trendlerine uygun olarak küçük evlerin üretimine başladı. ‘Tiny House’ konusunda değerlendirme yapan Aydın Özmen, “Oksijenin olmadığı hiçbir yerde yaşam olmaz.” dedi.

Doğayla uyumlu yaşamın yeni yüzü 'Tiny House'lar oldu | İşte fiyat ve özellikleri
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Günümüzde, konut maliyetleri ve çevresel kaygılar giderek artarken, birçok insan daha minimalist bir yaşam tarzını tercih etmeye başladı. Bu eğilim, ‘Tiny House’ veya küçük ev hareketi olarak adlandırıldı ve giderek popülerlik kazandı.

Küçük evler, geleneksel evlere göre daha az enerji ve kaynak tüketirken; ev sahiplerine daha az mülkiyet stresi ve özgürlük sunuyor. Daha küçük bir yaşam alanı, gereksiz tüketim alışkanlıklarından vazgeçmeyi teşvik ederek insanların daha minimalist bir yaşam tarzını benimsemelerini sağlıyor.

Sauna imalatçısı olan Aydın Özmen, imalatını yaptığı ‘Tiny House’ların yapımını ve evin özelliklerini anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

aydin-hpouse.jpg

HEM ŞEHRİN İÇİNDE HEM DE DIŞINDA

İnsanların şehir hayatından kaçıp doğayla iç içe, kendi evlerindeki rahatlığı ve konforu yaşama isteği, küçük evlerin en büyük özelliği olduğunu aktaran Aydın Özmen, “Tiny House, insanların şehir hayatından kaçıp kuş sesleri ve tarlaların içinde güzel bir yaşam sürmesini sağlıyor." dedi.

'Tiny House'ların özellikleri konusunda da bilgi veren Özmen, "En büyük özelliği çok küçük olmasından dolayı ev sakinlerinin temizlikte çok az zaman ayırmaları. Aile üyeleri temizliğe ayıracağı vakti ailesine veya kendisine ayırma şansı buluyor. Bir diğer önemli özellik ise şehre hem yakın ama şehirden de bir o kadar uzak olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

MODERN DAĞ EVİ GÖRÜNÜMÜ

Aydın Özmen'ın ürettiği Tiny House'lar, 21 metrekareye oturtulup 7 buçuk metrekarelik bir yatak odası ve 15 metrekarelik bir veranda ile konforlu bir yaşam sunuyor. Dış cephelerinde kullanılan ahşap desenli levhalar, modern bir dağ evi görünümü sağlarken, iç mekân da çam ağacından yapılarak doğal bir atmosfer sunuyor. Aydın Özmen, imalatını yaptığı evlerin taşınabilir/çekmeli değil, tamamen sabit bir ev oluğunu aktardı.

1-1-001.jpg

“OKSİJENİN OLMADIĞI HİÇBİR YERDE YAŞAM OLMAZ”

Evleri yerden bilerek yüksekte yaptıklarını aktaran Aydın Özmen, “Topraktan ve yerden kaldırarak demir direkler üzerine yapıyoruz. Bunun yapmamızın sebebi benim naçizane tavsiyem evlerde de yataklarınızın altından ve oturduğunuz odadaki koltukların altından hava sirkülasyonu geçsin. Bunu biz evlerde de yapıyoruz ki alttan havayı yesin. Oksijen geçsin. Oksijeni olmadığı hiç bir yerde yaşam olmaz.” dedi.

1.jpg

FİYATLAR

Verdiği ölçülerde Tiny House yaptırmak isteyenlere 900 bin liraya mal olduğunu aktaran Aydın Özmen, “Bu ölçülerde ortalama 900 bin liraya 15 günde yapıp, teslim ediyoruz.” diye konuştu.

Yeni bir eğilim olduğunu aktaran Özmen, “2 senedir çok revaçta ve önümüzdeki 5 yılda talepler çok daha yükselecek.” şeklinde konuştu.

Daha önce de kütük evler yaptığını aktaran Özmen, “Ben daha önce ASELSAN’a 36 metrekarelik ahşap evler yaptım. Bu evlere kütük ev deniyor. Bu evlerinde en büyük özelliği 36 metrekare alandaki kütük evin yapımında bir tane metal kullanmaması.” bilgisini paylaştı.

1-3-001.jpg

“AHŞAP SİZİNLE BERABER YAŞIYOR”

Tiny House yapım aşamalarını da anlatan Aydın Özmen, “10 milim sement üzerine 5 santimlik taş yünü ondan sonra nem bariyeri ve onun da üzerine de ahşap lambri koyuyoruz. Biliyorsunuz ahşabın en büyük özelliği insanlarla beraber nefes alıp vermesidir. Yani sizinle beraber yaşıyor.” dedi.

1-2-001.jpg

KIŞIN AYLARINDA DA RAHATLIKLA KALABİLİRSİNİZ

Evlerin kış aylarında da rahatlıkla kalınabileceğini belirten Aydın Özmen, ısınma için de şu önerilerde bulundu:

“Kış için pelet sobalar var ve çok güzel ısıtıyor. Mekânın metreküpüne göre sobayı alıyorsunuz. Bu sobalar 23 ile 26 dereceyi sağlıyor. Ayrıca bu sobaların kuzinelileri var. Fırınlı olduğu için içinde börek üstünde çay yapabiliyorsunuz. Tam bir modern köy havası. Bu pelet sobanın en büyük özelliği de küçük sıkıştırılmış çam talaşıdır. Yandığı zaman çok az bir külü çıkıyor ama kalorisi çok yüksek. Bu sobalar Rusya’nın gazı kesmesinden dolayı Avrupa’da çok talep ediliyor. Geçtiğimiz kış aylarında da fazlasıyla satıldı. Ondan dolayı da Türkiye'de patlama oldu.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.