Dolandırıcıların bu tuzağına dikkat!

Son dönemde dolandırıcıların yeni yöntemi WhatsApp üzerinden gelen yurt dışı aramaları ve mesajlar. Dolandırıcılar, Google ya da benzer bir marka ismi kullanarak para kazanmayı vadederek gönderdikleri linklerle vatandaşları mağdur ediyor.

Dolandırıcıların bu tuzağına dikkat!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

WhatsApp dolandırıcılığı gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Dolandırıcıların yeni yöntemi ise WhatsApp üzerinden gelen yurt dışı aramaları ve mesajlar.

Dolandırıcılar, Google ya da benzer bir marka ismi kullanarak para kazanmayı vadediyor ve gönderdikleri linklerle mağdurların mobil hattını ele geçiriyor. Böylece tüm bankacılık işlemleriniz başta olmak size gelmesi gereken güvenlik kodları dolandırıcıların eline geçiyor.

YABANCI NUMARALARDAN GELEN ÇAĞRILARA VE MESAJLARA DİKKAT!

whatsapp-image-2023-09-16-at-18-24-50-1.jpeg

Son yıllarda şekil değiştirerek yaygınlaşan dolandırıcılar, yeni yöntemlerle mağdurları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Son olarak, WhatsApp üzerinden gelen yurt dışı aramaları ve mesajlar aracılığıyla dolandırıcılık yapılmaya başlandı. Dolandırıcılar, Google ya da benzer bir marka ismi kullanarak para kazanma vaadiyle mağdurları kandırıyor.

Dolandırıcılar, mağdurlara gönderdikleri linkler aracılığıyla mobil hatlarını ele geçiriyor. Böylece, mağdurların bankacılık işlemleri başta olmak üzere tüm kişisel bilgileri dolandırıcıların eline geçiyor.

YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİNE DİKKAT

Dolandırıcıların yeni yöntemlerine karşı dikkatli olmak gerekiyor. Bu konuda dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

Yabancı numaralardan gelen çağrıları ve mesajları açmayın.
Bilinmeyen numaralardan gelen bağlantılara tıklamayın.
Bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirirken sadece resmi kanalları kullanın.
Hesap bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.

YETKİLİLER UYARIYOR

Güvenlik uzmanları, WhatsApp dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyardı. Yetkililer, bu konuda dikkatli olunması ve kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum