Dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi! Ankara'da profesör çiftten simülasyon vurgunu

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin dolandırıcılık gündemine bir yenisi daha eklendi. Söz konusu profesör çiftin, Ankara’da yayıncılık ve medical eğitim alanında faaliyet gösteren bir şirketin sahibi olan Hikmet Gürbüz'ü 500 bin euro dolandırdığı öne sürüldü.

Dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi! Ankara'da profesör çiftten simülasyon vurgunu
Yayınlanma:

Hikmet Gürbüz'ün iddiasına göre, Prof. Dr. Mehmet Ersoy ve eşi Prof. Dr. Fatma Füsun Ersoy, Türkiye'de tıp alanında simülasyon eğitim merkezi kurma vaadiyle 55 milyon lira dolandırdı.

Türkiye'de tıp alanında bir simülasyon eğitim merkezi kurma teklifi karşılığında 500 bin euro teminat isteyen Ersoy çifti, Gürbüz'ü bu projeye inandırdı. Gürbüz, işyeri binasını ipotek ettirerek bankadan kredi çekip Fatma Füsun Ersoy'un hesabına parayı gönderdi. Ancak Gürbüz, Ersoy çiftiyle iletişimini 12 Şubat 2018 tarihinde itibaren çifte bir daha ulaşamadı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan inceleme, çiftin 55 milyon liralık suç geliri elde ettiğini tespit etti. MASAK raporuna göre, paraların iki isim adına Türk asıllı bir Fransız vatandaşına gönderildiği belirlendi. Bu kişinin FETÖ bağlantısının araştırılması için başvuruda bulunuldu.

Dilekçede, "Yurtdışına gidiş-gelişleri ve yurtdışı bağlantıları araştırıldığında bu kişilerin FETÖ örgütüyle bağlantılarının olup olmadığı tespit edilmelidir" ifadeleri yer aldı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada profesör çift, nitelikli dolandırıcılık suçuyla yargılanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.