Dünya tarihinde bir ilk: Pelerinli buzağı!

Kastamonu'nun Küre ilçesinde, Çiçekyazı köyünde bir ineğin doğumu sırasında ortaya çıkan olağanüstü bir durum, veteriner hekimleri şaşırttı.

Dünya tarihinde bir ilk: Pelerinli buzağı!
Yayınlanma:

Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu, doğan buzağının vücudundaki tuhaf bir dokuyla karşılaştığında oldukça şaşkına döndü.

Coduroğlu, meslek hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirtti. Buzağının vücudundaki dokunun, bir pelerini andırdığını ve benzer bir vakayla daha önce karşılaşmadıklarını söyledi. Veteriner hekim, durumu patoloji bölümü ve cerrahi alanındaki uzmanlara bildirdi ve konuyla ilgili detaylı bir araştırma başlattıklarını ifade etti.

Yaptıkları çalışmalar sonucunda, benzer bir durumu literatürde bulamadıklarını ve buzağının durumunun oldukça nadir ve ilginç olduğunu ortaya koyduklarını belirten Coduroğlu, buzağının vücudundaki dokunun boyun derisinin bağ dokusundan kaynaklandığını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, buzağının aynı sürüdeki akrabalık genlerinin yakın olduğu bir boğadan elde edilmiş olabileceği üzerinde durdu.

Veteriner Hekim Coduroğlu, buzağının tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayarak, yaptıkları istişareler sonucunda buzağının "Spina bifida" olma ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı. Aynı zamanda, buzağının üst damak kısmının tam şekillenmediğini ve üst damak yarığı bulunduğunu belirterek, bu durumun hayvanın süt içerken yaşayabileceği sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi. Coduroğlu, buzağının tedavi edilmezse yaşama şansının maalesef çok az olduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.