Dünya'nın en zehirli örümceği Türkiye'deki bu ilde görüldü! İşte dünyanın en zehirli örümceğinin özellikleri...

Dünya'nın en zehirli örümceği sayılan 'Argiope Lobata' türüne Türkiye'de rastlandı. Uzmanların sıkça uyarılar yaptığı bu tehlikeli tür vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte detaylar...

Dünya'nın en zehirli örümceği Türkiye'deki bu ilde görüldü! İşte dünyanın en zehirli örümceğinin özellikleri...
Yayınlanma:

Dünya'nın en zehirli örümcek türü olan 'Argiope Lobata' Türkiye'de de görüldü. Uzmanlar tarafından vatandaşlara yapılan uyarılarda can kayıplarının da yaşanabileceği aktarıldı. İşte dünyanın en zehirli örümceğinin görüldüğü şehir ve özellikleri...

DÜNYANIN EN ZEHİRLİ ÖRÜMCEĞİ

Malatya'nın Kale ilçesinde dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olduğu belirtilen 'argiope lobata' türüne rastlandı. Kale Belediye işçisi Turgut Karakuş, Salkımlı Mahallesi'nde daha önce hiç görmediği bir örümcekle karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Cem Karaca ve veteriner ekipleri, Salkımlı Mahallesi'ne giderek, dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olan 'argiope lobata' türünü yerinde inceledi.

Üzerinde farklı desenleriyle dikkat çeken argiop lobata türü örümceğin taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceğini söyledi. Karaca, örümceğin kolay kolay insanlara saldırmadığını belirterek, böcekte bulunan zehirin 'nörodejeneratif' hastalığında kullanıldığını, Türkiye'de iki türü olduğu bilinen, dünya genelindeyse Afrika, Asya ve Güney Avrupa'da yaşam alanı bulunan örümceğin ender rastlanan bir tür olduğunu kaydetti.

ARGİOPE LOBATA (LOPLU ÖRÜMCEK) NEDİR?

Loplu örümcekler (Argiope lobata) ağ ören örümcekler ailesinde yer alır. Kendine özgü görünümü ve ağlarıyla bilinen bu örümcek, merak uyandıran özellikleriyle büyüleyici bir canlıdır.

ARGİOPE LOBATA'NIN ÖZELLİKLERİ

Oldukça iri örümceklerdir. Erkekleri 6 mm civarında iken, dişileri erkeklerin yaklaşık dört katı bir uzunluğa (25 mm civarına) erişebilir. Erkeklerin karın kısmı düzdür, dişilerinki ise tırtıklı ve köşelidir. Adlarını, karınlarının kenarlarındaki tırtıklı ve loplu görünümden alırlar. Ağlarını zikzak şeklinde örerler. Genellikle çekirge gibi düz kanatlılarla beslenirler.

ARGİOPE LOBATA NERELERDE YAŞAR?

Genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya'da yaşarlar. Açık ten renginde, sahil kumu tonlarında ya da sarı tonlarında olabilirler.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.