Dünyanın gözü Reisi'yi arayan İHA'nın üzerinde

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde kullanılan Akıncı İHA'yı takip etmek için yüzbinlerce kişi, FlightRadar24 uygulamasını kullanıyor.

Dünyanın gözü Reisi'yi arayan İHA'nın üzerinde
Yayınlanma:

Milli Savunma Bakanlığı'nın talimatıyla helikopter kazasının ardından arama çalışmalarına katılmak üzere görevlendirilen Akıncı İHA ve gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter, helikopterin bulunması için İran semalarında aktif uçuş gerçekleştiriyor.

Akıncı İHA'nın uçuşu, başından itibaren dünya genelinde büyük ilgi gördü. FlightRadar24 uygulamasına göre, 200 bini aşkın kişi, Akıncı İHA'nın İran semalarındaki uçuşunu takip ediyor. Bu sayıya bakıldığında, Akıncı İHA'nın dünyada en çok takip edilen hava aracı olduğu görülüyor.

İran devlet televizyonu, helikopter kazasının, Cumhurbaşkanı Reisi'nin İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katıldıktan sonra dönüşünde sert iniş yapması sonucu meydana geldiğini duyurdu. Kazada, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğu açıklandı.

Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları güçlükle sürüyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.