"e-devlet verileri 200 TL'ye satılıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, internette 200 lirayı ödeyen birinin, istediği şahsın e-Devlet verilerine kolaylıkla ulaşabildiğini iddia etti.

"e-devlet verileri 200 TL'ye satılıyor"
Yayınlanma:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, internet üzerinde 200 lira ödeyen kişilerin e-Devlet verilerine kolayca ulaşabildiği iddiasında bulundu. Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na seslenerek, siber dolandırıcıların milyonlarca vatandaşın kişisel bilgilerini 200 lira karşılığında verdiğini belirtti ve bu durumun acilen ele alınması gerektiğini vurguladı.

Karasu'nun açıklamalarına göre, Telegram üzerinden 200 lira ödeyen bir kişi, istediği herhangi bir kişinin e-Devlet ve e-Nabız üzerindeki kişisel verilerine erişebiliyor. Bu bilgiler arasında soy ağacı, adres, GSM numarası, sağlık verileri ve araç plakası gibi özel bilgiler de bulunuyor. Karasu, bu durumun ciddi bir güvenlik ihlali olduğunu ve vatandaşların kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık gibi suçlardan mağdur olabileceğini belirtti.

Ayrıca, Karasu, Bakan Uraloğlu'na seslenerek, daha önce devletin kozmik odalarına teröristleri sokmanın ardından şimdi de bu güvenlik zaafiyetini görmezden gelmemesi gerektiğini ifade ediyor. Bu konuda harekete geçilmezse, herkesin bu durumdan etkilenebileceğini ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini savundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.