Ebrar Sitesi davası 17 Ekim'e ertelendi

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, farklı cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla tutuklu sanıklar Tevfik Tepebaşı, Ahmet Doğan ve Atilla Öz katıldı.

Ebrar Sitesi davası 17 Ekim'e ertelendi
Yayınlanma:

Firari sanık Mustafa Timurbanga ile tutuksuz sanık M.T. ise duruşmaya gelmedi. Tutuksuz sanık M.A.Ö'nün ise celse arasında hayatını kaybettiği belirtildi. Duruşmada müştekiler, müşteki avukatları ve sanık avukatları da hazır bulundu.

Sanık Tevfik Tepebaşı savunmasında, depremde yıkılan A Blok'un inşaatından sorumlu olmadığını belirtti. Kendisini müteahhit olarak tanımlamadığını vurgulayan Tepebaşı, söz konusu binanın 1975 deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edildiğini ve inşaat sürecinde hiçbir şekilde bulunmadığını iddia etti. Ayrıca, binanın ilgili belediye tarafından 13 kez denetlendiğini de dile getirdi. Tepebaşı, uzun süredir cezaevinde bulunduğunu ve sağlık sorunları yaşadığını belirterek beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da daha önceki beyanlarını tekrarlayarak tahliye talebinde bulundu.

Müşteki Halil Korkmaz, yıkılan A Blok'un enkazında 5 gün boyunca hayatta kalmak için mücadele ettiğini ve yaralı olarak kurtulduğunu ancak 2 oğlu ve torunlarını kaybettiğini ifade etti. Binanın yapımında dahli olan kişilerden şikayetçi olduğunu belirten Korkmaz, mahkemeye duygusal açıdan etkileyici ifadelerle durumu anlattı.

Diğer müşteki Duran Hançer ise A Blok'ta kardeşi, gelinleri ve üç yeğenini kaybettiğini, enkaz altından çıkarıldığını ve olayla ilgili olarak ilgililerden şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 17 Ekim tarihine erteledi.

Kaharmanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.