Ebrar Sitesi davası devam etti

6 Şubat 2023'teki depremler sırasında yıkılan ve 96 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı Ebrar Sitesi Güvenç Apartmanı davasının yargılanması devam ediyor.

Ebrar Sitesi davası devam etti
Yayınlanma:

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Ahmet Kara, suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Duruşmaya, başka bir davadan tutuklu olan sanık Ahmet Kara, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Kara, Güvenç Apartmanı'nın deprem gecesi birçok bina ile birlikte yıkıldığını ve birçok akrabasını da bu apartmanda kaybettiğini belirtti.

Kara, binanın yıkılma nedeninin zeminden kaynaklandığını öne sürdü ve şu açıklamalarda bulundu: "Depremin büyüklüğü, süresi, yönetmelik eksiklikleri, binada yapılan ruhsatsız ve izinsiz tadilatlar, geçmişte bölgede tespit edilen deprem risklerine karşı vatandaşların ilgili kurumlarca uyarılmaması, hem yıkılan binaların sayısını artırmış hem de can kayıplarını artırmıştır. Depremde binaların yıkılması, yapım hatalarından değil, ilgili kurumların ihmal zincirinden kaynaklanmaktadır. Bugün bile bu ihmal zinciri maalesef devam etmektedir. Yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı, deprem nedeniyle yıkılan Güvenç Apartmanı'nda vefat eden vatandaşlarımızın sorumlusu ben değilim, sorumlular, yüksek katlı binalara izin verenlerdir. Bu nedenle affımı ve beraatımı talep ediyorum."

Duruşmada, diğer bazı müştekiler sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme heyeti, dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 26 Kasım'a ertelendi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.