Ege illeri Ankara’ya taşınıyor

Ege İllerinin tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, sosyal ve kültürel faaliyetleri ile yöresel lezzetleri, Ankara’da canlanıyor.

Ege illeri Ankara’ya taşınıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ege İllerinin tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, sosyal ve kültürel faaliyetleri ile yöresel lezzetleri, Ankara’da canlanıyor. 11. Ege İlleri Tanıtım Günleri, 8-11 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlik kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak, Bergama, Dikili, Balçova, Güzelbahçe ve Beydağ Belediyeleri başta olmak üzere tüm Ege Bölgesi’ndeki iller Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde Başkentlilerle buluşacak. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Atamızın çok sevdiği “Ege Türküleri Konseri”  düzenlenecek. Ege ile bütünleşmiş “Zeybek Halk Dansı” ve “Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Ekibi” de etkinlikte yer alacak.

İzmir’den tüm Türkiye’ye adını duyuran Tire Süt Kooperatifi; en doğal süt ürünleri, sucuk ve köfte çeşitleriyle tanıtım günlerinde yer alacak. Meyve fidanları, süs bitkileri, zeytin ve zeytinyağları ile süt ürünleri, lezzetli peynir çeşitleri, en doğal ballarıyla, Uşak tarhanası ve helvası ile, Denizli tekstili ile, Kütahya çinisi, el sanatları ile, Muğla sabunlarıyla, zeytinleri ve bademleriyle, Afyonkarahisar sucuğu, lokumu, haşhaşıyla, Manisa ekmeği, zeytini ile Ankaralılara unutamayacakları 4 gün yaşatacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.