EKK'den enflasyon açıklaması: ''Yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyecektir"

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada enflasyonun düşeceği vurgusu yapıldı.

EKK'den enflasyon açıklaması: ''Yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyecektir"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu, önemli kararlar almak ve ekonominin mevcut durumu ile gelecekteki hedefleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, enflasyonun gerilemesiyle ilgili umut verici açıklamalara yer verildi.

DEZENFLASYON SÜRECİ BAŞLIYOR

Toplantının ardından yapılan açıklamada, enflasyonun kontrol altına alınması ve düşüş eğilimine girmesi için belirlenen tarihler paylaşıldı. Açıklamada, "Haziran ayı ile birlikte dezenflasyon süreci başlayacak ve yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyecektir," ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle

"Haziran ayı ile birlikte dezenflasyon süreci başlayacak ve yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyecektir. Piyasadaki enflasyon beklentileri de bunu teyit eder niteliktedir. Uygulamaya aldığımız kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle daha da güçlendireceğimiz mali disiplin, dezenflasyon sürecine destek olmaya devam edecektir. On İkinci Kalkınma Planı'nın odağında yer alan yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. İkiz dönüşümü sağlamak amacıyla yeni sanayi politikalarını hayata geçiriyoruz. Nitelikli yatırımlara ve yüksek teknoloji ürün ihracatına sağladığımız desteklerle katma değerli üretimi ve verimliliği artırmayı sürdüreceğiz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.